Terapia de fotoregenerare (rejuvenare) faciala se bazeaza pe principiul tranformarii selective a luminii in caldura cu ajutorul melaninei (pentru leziunile pigmentare) sau a hemoglobinei (pentru vasele dilatate). Acesti pigmenti absorb energia luminoasa si o convertesc in caldura, fara sa afecteze structurile celulare din tegument.
Fotoregenerarea (rejuvenarea) faciala SPL este o tehnologie noua in cadrul terapiilor de infrumusetare, cu rezultate mai bune si mai durabile decat cremele, masajul, dermabraziunea ori peelingul chimic, practic este comparabila cu laserul.
In cadrul tratamentelor este folosit aparatul Yperion L900 dezvoltat de cercetatori in Franta, aparat care are rezultate foarte bune si in epilarea definitiva SPL. Tehnologia SPL – Squared Pulse Light are rezultate foarte bune datorita dozei precise de impuls luminos care previne aparitia oricarei arsuri in timpul folosirii.
SPL (Square Pulse Light, cu o lungime de unda cuprinsa intre 400 si 1000 nanometri) trateaza problemele pielii in starturile din profunzime, de la interior catre exterior prin inducerea unei temperaturi mai ridicate in aceste tesuturi. Metabolismul celular este mult accelerat de atingerea unor temperaturi de 60-65 °C ceea ce creste productia de elastina si colagen cu efect final de imbunatatire a sanatatii si calitatii tenului.
Tehnologia SPL are aplicabilitate in tratarea unor probleme ale pielii cu rezultate foarte bune, de durata si fara disconfort ori perioade de recuperare. Prin fotoregenerare faciala pot fi diminuate sau chiar eliminate unele efecte ale imbatranirii: vase dilatate faciale (telangiectaziile faciale), pete (discromii ale pielii), riduri, piele uscata, etc. Printre afectiunile abordate de tehnologia SPL se numara:
Tratamentul de fotoregenerare (rejuvenare) poate fi aplicat pe orice zona a pielii, cele mai frecvente fiind: fata, gatul, decolteul si fata dorsala a mainilor. Numarul de sedinte necesare, implicit si durata tratamentului depinde de afectiune, de gravitatea acesteia si de raspunsul fiecarui organism la terapie.
Rezultatele sunt vizibile după primele ședințe, dar tratamentul complet presupune 6 – 8 sesiuni consecutive, repetate la un interval de 21 de zile. După terminarea tratamentului se pot face ședințe de întreținere.
Ca orice tratament prezinta riscuri, insa aceastea sunt foarte mici, marea majoritate a oamenilor nu prezinta nici un efect secundar. Unele persoane cu reactivitate crescute pot aparea senzatii de mancarime locala, roseata sau tumefierea zonei tratate.